dimarts, 15 d’octubre del 2013

Toni Catany

Avui al matí ens hem despertat amb la notícia, la mort de Toni Catany. Un dels fotògrafs que més admir, ell s'anomenava fotògraf per qué feia fotografies, no es deia artista com tothom el considera. La darrera vegada que vaig parlar amb ell va esser a la nit de l'art del 2011 a on me va dedicar varis dels seus llibres. Avui ha tornat esser un despertar trist.

 
 
Des d'aquí voldria agrair  un dels seus darrers fets: donar una obra a la caixa de resistència de la Assamblea de Docents de les Illes Balears per la seva subhasta.
 
PD: Ara veurem com acaba el tema de la seva Fundació ... en mans dels polítics!!!

2 comentaris:

Mayolicus ha dit...

Una noticia trista i mai ben rebuda. Jo personalment no conec molt de la seva obra encara que des del programa fotografies de TV3 sí que vaig descobrir una mica més del seu treball.
La fundació? crec que fins que algún polític no es vulgui 'penjar la medalleta' no es desbloquejarà ja que amb el primer que retallen és en cultura.

Salut Miquel!

Cata Loshuertos ha dit...

Record la darrera vegada que vaig assistir a una de les seves conferencies, al Baluard, de com els altres dos fotògrafs s'omplien de dir coses grans i complicades sobre la fotografia i ell, en Toni Catany, domés deia que per a ell fotografia era el que fan els fotògrafs, simple, sincer, elemental; Toni Catany.
Salut Miquel.