dijous, 20 de gener del 2011

Celístia

Avui faré uns comentaris de la trobada de Celístia. Una bona crònica de les ponències la podeu trobar al bloc d’en Martín Gallego i en el de na Maria Rosa Vila, a part dels blocs dels ponents. Un dels punts que me cridà l’atenció és la polèmica , si és que es pot dir així, entre el què és fotografia i el què no, fins a quin punt es pot retocar una fotografia per poder dir que és una fotografia o un retoc digital, què es diu, revelar o processar. Aquest tema podria ser un tema de debat profund i llarg; posar un filtre degradat per fer la foto és el mateix, o no, que posar-lo posteriorment amb un programa de retoc? Llevar una llauna o qualsevol cosa que molesta, és el mateix llevar-la abans que després amb el programa de retoc? Posar dos o tres filtres de colors, degradats, etc per fer una foto és el mateix que posar-los amb el programa de retoc ? i així ens podríem fer infinitat de preguntes ... què en pensau voltros?
Personalment vaig trobar les ponències molt interessants i les fotos projectades molt bones, per aprendre. Va esser especialment interessant la ponència de na Maria Rosa Vila, editora de fotografia de la revista “Descobrí Catalunya”, que ens explicà què espera ella d’una fotografia, com escull les fotografies per publicar-les, les sensacions que li han de transmetre ...Com seguidor del seu bloc li vaig demanar fer-li una fotografia:


A part, aquesta trobada m’ha servit per escoltar altres punts de vista i conèixer molt bons fotògrafs (llàstima que no ens poderem quedar l'horabaixa) i, per altra banda, enveja del que s’organitza per terres catalanes i a més, amb un gran èxit de públic.

2 comentaris:

Cata Loshuertos ha dit...

Bones, com tu i com es va parlar en aquella trobada, tenc molts de dubtes respecte al retoc fotogràfic, l'exemple de la llauna li va molt be al cas.
M'agradaria molt que a Palma o a Mallorca tenguesim la possibilitat de fer-ne qualqun d'aquests encontres. M'he conformat lletgint el teu blog, el de na Maria Rosa i el den Martin Gallego. Dels cuals som seguidora.
Salut

Anònim ha dit...

Feia quasi un mes que no entrava al bloc i realment hi ha una feinada m'he estressat sols de llegir el que feres el cap de setmana passat...
Enhorabona per poder seguir aquest ritme i fer aquetes excel·lents fotografies, m'han encantat les de la Seu i les de la boira i sobretot per què supós que el millor de tot és que disfrutes fent-ho. Com diuen pel meu poble Que duri....
Cati