dimarts, 25 de gener de 2011

Sant Antoni a Artà

Després d’un cap de setmana també esgotador amb el Atiar Foc i la Marató de fotografia, torn a reprendre el bloc amb les festes de Sant Antoni d’Artà. Aquest any just he pogut estar a l’acapta del matí del diumenge i a completes i encesa de foguerons al vespre, bé, jornada intensa tot el diumenge. Per dinar, a casa de na Catalina Ginard, sopes i frit amb la corresponent coca de Sant Antoni (1), boníssim tot. El vespre la torrada al fogueró d’uns bons amics Tolo i Carme:  pa moreno, llangonissa, botifarró, panxeta, sangria, vi, mesclat i la coca i, com no podia faltar, els cants de gloses. La festa segueix sent única, l’ambient del poble és extraordinari, aquí teniu algunes imatges.












També teniu una crònica molt interessant de la festa al bloc d'en Mayolicus
(1) Recepta de la coca de Sant Antoni
Ingredients:
- Una tassa d’oli.
- Una patata bullida.
- Una tassa de sucre.
- Una tassa d’aigua.
- 500 grams de farina.
- Llevadura
- Llangonissa
- Sucre en pols.

Es mescla la patata i l’oli. Es fon la llevadura i es tira dins la mescla juntament amb el sucre. Es tira a poc a poc la farina fins que la pasta no s’aferri. Es deixa tovar.
S’estén la pasta damunt la llauna i s’hi posen les tallades de llangonissa pel damunt. Es posa dins el forn i en estar cuita s’ensucra de sucre pols.


Diguem: visca Sant Antoni
amb so mocador an en coll,
i amb so so des picarol
farem fugir el dimoni.


A l’amo i a sa madona
els molts d’anys volem donar
que l’any que ve estigueu bona
i noltros poguem tornar.

3 comentaris:

Mayolicus ha dit...

Bones Miquel,

Acab de posar un link al teu bloc que pareix que ens hem posat d'acord tots dos en actualitzar els nostres respectius blogs amb la mateixa temàtica. Jo tampoc havia tingut massa temps de fer res amb les festes.
Molt bones fotos, com se nota que no és la primera vegada que vas a la festa i saps bé de que va la festa.

Salut Miquel.

Anònim ha dit...

Una de les millors festes de Mallorca!!!! I bones fotografies, com sempre!!

Josep Fábrega Agea ha dit...

Gràcies de nou per les receptes!
El teu bloc té un valor cultural propi innegable.
M'encanta llegir-te i les fotos dels embotits nyam, nyam!
Es continuen deixant els embotits a secar a les cambres altes de les cases? Tinc un llibre molt maco de'n Toni Vidal amb reportages dels anys 70 on surten fotografies que t'agradarien.
Però esta fet de Menorca , no sé com porteu la rivalitat :)